De Porsche Cayenne is een auto voor iedereen

Het is alweer ruim 20 jaar geleden dat Porsche de Cayenne op de markt bracht. In 2014 kwam daar voor het eerst een plug-in hybrid bij, de Cayenne S E-Hybrid. Inmiddels zijn we tien jaar en tal van versies en uitvoeringen verder. De Porsche Cayenne is niet meer weg te denken uit het programma en kent een grote schare fans. Jelmer van Veldhuisen, verkoopadviseur bij Porsche Centrum Leusden, weet wel waarom.

“De veelzijdigheid van de Porsche Cayenne maakt het een geliefde auto die iedereen wel iets te bieden heeft. De auto biedt enorm veel ruimte, zowel voor inzittenden als voor bagage. Je kan, als je wilt, er een dakkoffer op zetten, maar in de meeste gevallen zal dat niet eens nodig zijn. Ook de coupé biedt diezelfde ruimte en levert alleen wat in boven de hoedenplank. Zelf ben ik 1 meter 86 en als ik achter in een Porsche Cayenne zit, voelt dat heel comfortabel. Je kan er dus met vier volwassenen gerieflijk mee op vakantie naar Zuid-Europa.

Geen Cayenne is hetzelfde

Het mooie van de Porsche Cayenne vind ik de hoeveelheid uitvoeringen en opties. Het zorgt ervoor dat geen Cayenne hetzelfde is. Standaard is de Cayenne uitgerust met alles wat je van een Porsche mag verwachten. Denk daarbij aan sensoren, een achteruitkijkcamera, stoelverwarming, cruise control en zelfs de sport chrono klok in het dashboard ontbreekt niet. Daar bovenop zijn er nog zoveel mogelijkheden. Dat begint al met de keus voor de SUV of de Coupé. Qua kleur ben ik erg gecharmeerd van een Cayenne in Algarve blauw. Het is een donkere kleur met een chique uitstraling en het combineert goed met elke interieuruitvoering. 

Adaptieve luchtvering

Wat niet standaard is, maar wat eigenlijk iedereen wel erbij neemt, is adaptieve luchtvering. Daarmee kan je het comfort en de rijmodus zelf instellen. Wil je heel sportief rijden dan stel je de vering in op “diep” en kies je voor de sport- of sport plus modus. Rij je liever wat meer relaxed, dan kies je voor “normaal” of “hoog” en zet je de modus op 100% elektrisch of op hybride auto. In die laatste modus rij je gecombineerd op elektriciteit en benzine, waarbij het motormanagement voortdurend zorgt voor een optimale balans.

Caravan of trailer

De batterijen van de nieuwe Porsche Cayenne E-Hybrid bieden inmiddels een range van ongeveer 75km. Ga je met de caravan op pad of heb je een paardentrailer, dan is ook de Cayenne E-Hybrid je beste vriend met een trekkracht van 3.500 kg. Opladen gaat ook vlot. De batterijen heb je met 11 kWh in tweeënhalf uur weer volledig opgeladen.”

De Porsche Cayenne E-Hybrid staat voor je klaar in de showroom. Of maak meteen een afspraak voor een proefrit en ervaar zelf wat deze Porsche allemaal te bieden heeft.

Neem contact op met Jelmer van Veldhuisen voor meer informatie over de Cayenne:
+31 6 57 78 56 77
[email protected]