Achter de schermen en op de grid bij de Porsche Carrera Cup Deutschland

Een dag vol adrenaline, geuren van benzine, rubber en de remmen en spanning rondom de wedstrijden. Zo werd de ervaring omschreven als de dag op Circuit Zandvoort als sponsor van Daan van Kuijk, een coureur uit de Porsche Carrera Cup Deutschland. Een spectaculaire ervaring achter de schermen bij GP Elite en zelfs op de grid.

Sponsor van Daan van Kuijk

Vanuit Porsche Centrum Leusden sponsoren we Daan van Kuijk, een coureur van GP Elite die zichzelf heeft gekwalificeerd voor de Porsche Carrera Cup Deutschland. Hij doorloopt al jaren de autosportladder van GP Elite en geniet daarbij zichtbaar van alle ervaringen die hij heeft opgedaan. Zo kreeg hij pal voor de start van het Porsche Mobil 1 Supercup seizoen 2020 een startplek via GP Elite. Tijdens de eerste race wist Daan zich knap op te werken naar de top 10. In 2021 heeft hij deze strijd voortgezet en ook in 2022 strijdt hij verder naar zijn plek in de felbegeerde top 10.

Over de race klasse

De Porsche Carrera Cup Duitsland is één van de langst bestaande Porsche Cup-klassen ter wereld. Gedurende de ruim 30 jaar dat deze klasse bestaat heeft het nooit aan aantrekkingskracht ingeboet. Ooit begonnen als het verlengstuk van de vroegere Porsche Club Sport evenementen evolueerde het tot een kampioenschap dat geldt als grondlegger van de Porsche Mobil 1 Supercup en de Carrera Cup in andere landen. Vandaag de dag is het een perfect platform voor talentvolle coureurs met serieuze ambities en rijders die via GP Elite de volledige Autosportladder doorlopen.

Topsportmentaliteit

De raceweekenden van de Porsche Carrera Cup Duitsland zijn grote publieksevenementen en niet beperkt tot Duitsland. Er worden sprintraces gereden op het scherpst van de snede. Ieder foutje kost vrijwel altijd enkele plaatsen. Goede prestaties vallen op en binnen het team van GP Elite heerst een topsportmentaliteit die past binnen de competitie in deze klasse.

Puur racen met een Porsche 992 GT3 Cup

In de Porsche Carrera Cup Duitsland wordt gereden met de nieuwe Porsche 992 GT3 Cup, die rijders via GP Elite kunnen aanschaffen en laten onderhouden. Deze legendarische Porsche 911 kent geen gelijke en is de succesvolste en meest gebouwde racewagen ter wereld. Met laag gewicht van 1260 kg en 510 pk is de Cup-versie een ware beproeving om mee te rijden. Ook zitten er geen hulpsystemen zoals ABS of tractie controle op de auto, het is puur racen.

Zandvoort 25 juni 2022

Op deze dag heeft Porsche Centrum Leusden 7 klanten uitgenodigd om een exclusieve blik achter de schermen te krijgen bij de Porsche Carrera Cup Deutschland. Onder begeleiding van Paul Lamers en Fréderique den Boer werden zij voorgesteld aan het team van GP Elite. Daan van Kuijk gaf een inkijk in zijn gedachtegang voor een race, en er kon meegekeken worden hoe de auto’s werden klaargemaakt voor de wedstrijd. Om de ervaring compleet te maken, mochten de klanten van Porsche Centrum Leusden zich ook begeven op de grid vlak voor het startmoment van de wedstrijd van de Porsche Carrera Cup Deutschland.