Blijf koning Winter voor

Het winterseizoen. Bij Porsche Centrum Leusden zijn we er al helemaal klaar voor. De komende maanden zullen klanten zich met hun Porsche bij ons melden om winterset te laten monteren want waarom wachten met winterbanden totdat de eerste sneeuw valt? Hoe belangrijk is het precies om de banden van uw Porsche tussentijds te verwisselen? Service adviseur Remco van Vliet vertelt erover.

Briefkaart

“Vier stukjes rubber ter grootte van een briefkaart. Dat is het enige contact van je Porsche met de weg. Goede banden met een N-codering zijn dan ook van groot belang, óók in de winter. Dat geldt heus niet alleen in de bergen, hoor. Ook in Nederland met zijn mooie vlakke wegen en de milde winters, zijn winterbanden op een Porsche de veiligste keuze. Mijn advies: blijf koning Winter voor.

Wilt u ook weten welke N-markering banden er geschikt zijn voor uw Porsche of wilt u meteen een afspraak maken? Kijk dan hier op onze website of neem telefonisch contact op via 033 49 49 911.

Gouden regel

Ik zeg altijd: banden – zowel zomer- als winterbanden – zijn een zeer belangrijk onderdeel van je Porsche. Het enige contact dat je hebt met de weg verloopt via het rubber dat je onder de auto hebt. Ze moeten dus een maximum aan veiligheid bieden door veel grip te bieden en snel vocht af te kunnen voeren. Wij volgen de gouden regel van winterbanden: als de temperatuur onder + 7°C daalt, is het tijd om te veranderen naar winterbanden. Bij temperaturen lager dan zeven graden bieden winterbanden beduidend meer grip op het wegdek dan zomerbanden. Dit komt doordat winterbanden gemaakt zijn van een zachtere rubbercompound dan zomerbanden. Ook is het bandenprofiel anders opgebouwd, waardoor de band meer warmte vasthoudt en daardoor beter presteert in koude temperaturen. Dus niet alleen op sneeuw, maar ook op een nat wegdek. En dat laatste komt in Nederland natuurlijk veelvuldig voor.

Meer veiligheid

Porsche Centrum Leusden gebruikt N-gecodeerde winterbanden van vier premium merken waaronder: Michelin, Continental, Pirelli en Goodyear. Die zijn uit een andere rubbersamenstelling gemaakt dan zomerbanden. Kijk naar de winterband die we straks onder de Porsche 992 gaan zetten; de klant heeft een aparte winterset gekocht dat wij in de zomer voor hem opslaan in een speciaal depot. De banden hebben een heel ander profiel met deze extra lamellen. Dat profiel zorgt voor veel meer grip. En dus voor meer veiligheid. Je wilt per slot van rekening gewoon weer veilig thuiskomen.

(Niet) verplicht

In Nederland zijn winterbanden wettelijk niet verplicht. Maar als je met je Porsche in een afgelegen gebied komt dat gevoelig is voor extreme weersomstandigheden, dan adviseer ik sterk om gebruik te maken van winterbanden. In vele andere Europese landen is het echter wel verplicht om tijdens de winterperiode met winterbanden te rijden. Uiteraard kunnen we onze klanten daar meer over vertellen.”

Uw unieke Porsche winterset

Monteer tijdig uw Porsche winterset bij Porsche Centrum Leusden. Het monteren van uw winterset kost ongeveer 60 minuten. We kunnen ook winterbanden op uw zomerset overzetten maar hier zijn we iets langer mee bezig.

Wanneer u nog geen winterset heeft neem dan contact met mij op via 033 49 49 911. Er zijn per model verschillende prachtige wintersets verkrijgbaar.

De winterbanden challenge