De aflevering van een bijzondere Porsche 918

Het stond eerder al op Top Gear: Porsche Centrum Leusden verkoopt een zeer bijzondere nachtblauwe Porsche 918. De Porsche is overgenomen uit een mooie collectie sportwagens en vervolgens te koop aangeboden via de website van Porsche Centrum Leusden. De e-Hybrid Porsche heeft maar liefst 500 kilometer gelopen en is uitgevoerd in de zeer speciale kleurstelling nachtblauw met rood interieur.

Na een korte tijd is de Porsche 918 verkocht en zal deze weer op de weg te zien zijn. Hulde!

De aflevering

Bij een bijzondere Porsche hoort een bijzondere aflevering. De nieuwe eigenaar werd thuis opgehaald in een Bentley Bentayga van Bentley Leusden waarna ze overstapte op een helikopter. De vlucht ging over Amsterdam en een stuk langs Circuitpark Zandvoort. De heli landde uiteindelijk op het heliplatform bij Huis Ter Duin waarna bij Breakers Beach House de Champagne werd opengetrokken. Natuurlijk maar 1 glaasje zodat de eigenaar de weg naar huis kon vervolgen in zijn eigen Porsche 918.

Korte video van de helikoptervlucht

De exclusive der exclusieven

Er zijn maar weinig Porsches die zich mogen scharen in het rijtje van zeer exclusieve Porsches, en de Porsche 918 is er daar één van. De Porsche verkrijgt 608 pk door de 4,6 liter V8 motor die maar 135 kilogram weegt en wordt bijgestaan door twee elektromotoren die additioneel 279 pk opwekken, bij elkaar goed voor 887 pk. De sprint van 0 tot 100 gebeurt in 2,6 seconden, 0 naar 200 in 7,2 seconden en 0 naar 300 in 19.9 seconden.

In september 2013 zette de Porsche 918 (met Weissach Pakket) de snelste tijd neer op de Nurburgring van 6:57. Het vorige record stond 14 seconden hoger.

Recordpoging van de Porsche 918