De GT3: racer-met-kenteken

GT3. Met deze drie kleine letters geeft Porsche al sinds 1999 zijn visitekaartje af als het gaat om ultra sportieve auto’s die zich net zo thuis voelen op de openbare weg als op het circuit. Voor Senior Sales Executive Colin de Lange is de GT3 zijn ultieme Porsche 911.

Bent u geïnteresseerd in een Porsche 911 GT3 met Porsche Approved garantie? Kijk dan hier op onze website of neem contact op met Colin de Lange voor meer informatie. Colin is bereikbaar per mail of telefoonnummer op: 06 22 77 50 81 of 033 49 49 911

De GT3: racer-met-kenteken

Twintig jaar Porsche 911 GT3: zes generaties van de racer voor de openbare weg. Bij Porsche Centrum Leusden zijn we er gek op. Voor mij is de GT3 de ultieme Porsche 911. Als je ermee het circuit op gaat – bij een van onze trackdays bijvoorbeeld – dan weet je het al: dit is waarvoor de GT3 bedoeld is.

Toen de eerste Porsche 911 GT3 in maart 1999 op de autobeurs in Genève werd onthuld, werkte ik nog niet eens bij Porsche Centrum Leusden. Maar ik kende toen de specs al bijna uit mijn hoofd. Als racegek wist ik toen al dat dit niet minder dan een racer voor de openbare weg was. Sindsdien is elke generatie van de GT3 weer sneller, preciezer en dynamischer geworden – en met z’n atmosferische motor, handgeschakelde versnellingsbak en achterwielaandrijving dé favoriete Porsche 911 voor puristen zoals ik. Kijk eens naar de pk’s die deze auto levert. De watergekoelde 3.6-liter zescilinder boxermotor van de 996 GT3 produceerde 360 pk. De zesde generatie die in 2017 op de markt is gekomen heeft een atmosferische 4.0-liter boxermotor die 500 pk levert. Het is ongelofelijk dat Porsche elke keer weer ruimte vindt om een auto die al goed is weer beter te maken.

Trackdays

Wat heel leuk is, is dat veel van onze klanten de auto daadwerkelijk gebruiken waarvoor hij door Porsche is ontwikkeld: er hard mee rijden. Ik denk dat zo’n 75 procent van onze GT3-klanten hun auto daadwerkelijk op het circuit heeft gebruikt. Tijdens trackdays zoals laatst op het circuit van Zandvoort laten we ze ruiken aan het potentieel van hun auto. Onze monteurs zorgen ervoor dat hun Porsche helemaal klaar is voor het circuit. Zelf rijd ik natuurlijk ook mee; ik probeer mijn ervaring op het circuit over te brengen op de klanten die daar behoefte aan hebben. Als je in zo’n racewagen-met-kenteken over de track davert, kun je niet anders dan onder de indruk zijn van wat Porsche Motorsport bouwt. De GT3 is de benchmark voor straatsportwagens. De grap is dat je met een GT3 niet alleen een hardcore sportwagen in handen hebt, maar dat ‘ie ook supercomfortabel kan rijden. Wilt u de Porsche trackdays zelf ervaren? U kunt zich hier aanmelden en uw rijvaardigheid stapsgewijs naar een hoger niveau brengen.

Hebberig

We hebben momenteel een aantal gebruikte GT’s staan: een witte 991 GT3 met PDK uit 2014, een 991 in GT-zilver uit 2017 en een GT2 RS – noem het de über-911 – in dezelfde kleur uit 2018. We leveren binnenkort een GT3 Touring uit 2018 af in Karmijnrood. Bij dit model is onder andere de vaste achtervleugel vervangen door een subtielere spoiler die automatisch omhoog komt. Het is een GT3 in z’n puurste vorm; de nieuwe eigenaar houdt van understatement. Speciaal voor onze GT-modellen hebben we tijdelijk een prachtige actie. Zo krijg je bij de aanschaf van een van onze jong gebruikte GT’s 24 maanden Porsche Approved Garantie en krijg je een Porsche Advanced Driver Training ter waarde van € 349 cadeau. Elke keer als ik er langs loop, moet ik grijnzen. De GT3’s ademen snelheid uit al hun poriën uit. Ik word er hebberig van.

Bent u geïnteresseerd in een Porsche 911 GT3 met Porsche Approved garantie? Kijk dan hier op onze website of neem contact op met Colin de Lange voor meer informatie. Colin is bereikbaar per mail of telefoonnummer op: 06 22 77 50 81 of 033 49 49 911

Welke GT3 kiest Robert Doornbos?

Robert Doornbos twijfelt. Welke Porsche 911 GT3 zou u kiezen? Bekijk hieronder de video.