De nieuwe Porsche Macan 4 is een alleskunner

Om kennis te maken met de nieuwste elektrische en hybride Porsche modellen, reisden een aantal medewerkers van Porsche Centrum Leusden eind maart af naar Portugal. Onder hen was Dominique Bohnen, sinds 2020 een van onze verkoopadviseurs. Ze was meteen enthousiast over de nieuwe Porsche Macan 4 Electric. Hier legt ze uit waarom.

“Ze zeggen vaak dat mannen de auto kiezen en vrouwen de kleur.” Laat ik maar even bij dat stigma blijven door te zeggen dat de Macan in een geweldig mooie nieuwe kleur verkrijgbaar is: Provence. Als je aan de Provence denkt, zie je grote velden die paars kleuren door lavendel. Deze kleur is steeds weer anders, afhankelijk van het licht en vanuit welke hoek je naar de Macan kijkt. Ik was meteen verkocht, hoewel ik de uitvoering in Aventurine Green ook erg mooi vind.

Vermogen en prestaties

Ik heb zowel in de Macan 4 Electric als in de Turbo Electric gereden. Aan de buitenzijde zie je nauwelijks verschil. Alleen de voor- en achterbumper zijn anders. Ook het interieur is identiek, maar daar kom ik straks op terug. Het onderscheid zit natuurlijk in het vermogen en de prestaties. 408 pk met launch control is al veel, maar 639 pk is nog heel veel meer. De 4 E-hybrid zit na 5,2 seconden op 100 km/u, terwijl de turboversie er slechts 3,3 seconden voor nodig heeft. Ook de topsnelheden verschillen. De 4 Elelectric tikt 220 km/u aan en de Turbo Electric haalt 250 km/u. Deze is hieronder weergegeven. Niet dat ik er zo hard mee heb gereden. Het parcours langs de kust zat vol bochten, dus ik was al lang blij dat ik geen last kreeg van wagenziekte, haha!

Aangename rijervaring

Dat ik niet wagenziek werd, zegt veel over de eigenschappen van de nieuwe Porsche Macan 4. Want ondanks dat het een SUV is, ligt de auto solide op de weg. Ook in de bochten heb je nooit het gevoel dat de auto gaat hellen. Daarnaast is het interieur heel aangenaam. Het dashboard is ingericht volgens de nieuwe generaties Porsches, maar zit ook vol noviteiten. Het scherm in de middenconsole met Porsche Communicatie Managementsysteem is uitgebreid met functionaliteiten, waardoor er nog minder knoppen aan en rond het stuur zitten. Het head-up display is groter en overzichtelijker, wat vooral heel fijn is in complexere verkeerssituaties. Navigatiepijlen en andere aanwijzingen zie je gecombineerd met de werkelijkheid voor je.

Alles voor iedereen

De hoge instap van de Porsche Macan maakt de auto natuurlijk heel aantrekkelijk voor iedereen die gemakkelijk wil in- en uitstappen. Vooral wat oudere berijders vinden dat fijn. Maar het is ook een ideale auto voor gezinnen. Er zit enorm veel ruimte in, zonder dat dit ten koste gaat van de beslotenheid die typisch is voor Porsche. Je zit echt ‘in’ je auto, zoals in een piloot in een cockpit. De geweldige rijprestaties maken deze nieuwe Macan 4, zoals hieronder weergegeven, ook aantrekkelijk voor de sportieve Porscherijders. Rijden in de nieuwe Porsche Macan 4 is in alle opzichten 100% Porsche beleving, ook al heeft ‘ie niet het geluid van een benzinemotor.”

De nieuwe Porsche Macan is online te configureren en binnenkort is te zien in onze showroom in Leusden.

Neem contact op met Dominique Bohnen voor meer informatie over de Macan:
+31 6 82 53 57 51
[email protected]