De trackdays van Porsche Centrum Leusden: leerzaam én leuk

De mooiste Porsches, fantastisch weer, leuke mensen en een iconisch circuit. Het waren de smakelijke ingrediënten van de Porsche Track Experience van Porsche Centrum Leusden op het circuit van Spa-Francorchamps. Salesadviseur Colin de Lange was namens de dealer in Leusden weer van de partij en genoot met zijn gasten met grote teugen van de circuitdag.

“De Porsche Track Experiences van Porsche Centrum Leusden zijn inmiddels uitgegroeid tot events waarvoor onze klanten tussen maart en oktober graag hun agenda blokken, weet ik als Salesadviseur inmiddels uit ervaring. Dat gold ook weer voor de Porsche Track Experience op het circuit van Spa-Francorchamps. Dit evenement was zowel voor beginnende als gevorderde Porsche rijders weer dé dag om hun sportwagen uit Zuffenhausen – en Leipzig, uiteraard – beter te leren kennen. Vijftien gasten meldden zich bij ons aan voor een ultiem leuke én leerzame circuitdag met gelijkgestemden. Zij konden met hun eigen Porsche deelnemen of een Porsche huren bij GP-Elite, het bedrijf dat het evenement wederom organiseerde en onze gasten de hele dag bijstonden.

Aftermovie van de Porsche Track Experience op Spa-Franchorchamps

Vriendschappen

Ook ik keek weer uit naar de Porsche Track Experience. Dat Belgische circuit is iconisch met zijn 7,004 kilometer lengte en zijn twintig bochten. Uiteraard heb ik ook de gelegenheid gepakt om zelf te rijden. Ik zie zulke events helemaal niet als werk, maar meer als een unieke gelegenheid om onze klanten op een alternatieve manier – buiten de showroom – te leren kennen. Tijdens onze Porsche Track Experience ontstaan er vriendschappen. De Porsches in het algemeen en Porsche Centrum Leusden in het bijzonder zijn het bindmiddel. Niet voor niets hanteren we in Leusden de slogan ‘Wij zijn Porsche’.

Het plezier van een sportieve Porsche zit niet alleen in het bezit ervan, maar ook in het beheersen. Een exclusieve Porsche bezitten en hiermee over de openbare weg rijden, is voor velen al het verwezenlijken van een droom! Maar een Porsche komt pas echt tot zijn recht op een circuit. Door op een afgesloten circuit zelf te ervaren wat je Porsche in volle potentie allemaal kan, begrijp je ineens waarom je juist in zo’n sportwagen rijdt. Daarom organiseren we met GP Elite track days zoals die op het circuit van Spa, maar ook op Zandvoort.

De deelnemers worden in drie groepen verdeeld. Er is een beginnersgroep – ook wel Warm Up-groep genoemd – met deelnemers zonder enige circuitervaring. Voor de Porsche rijders die wat meer ervaring hebben, is de Precision-groep de volgende stap. De Performance-groep is bestemd voor de gevorderden. Dit zijn vaak mensen met de sportiefste modellen van Porsche die heel goed weten hoe ze zo’n auto moeten rijden en die tijdens de Open Pitlane gaan voor de beste rondetijden.

In alle gevallen staan de pro’s van GP-Elite paraat om de deelnemers instructie te geven, zowel gevraagd als ongevraagd. Ook ik doe graag een duit in het zakje met de ervaring die ik in de loop der jaren op het circuit heb opgedaan. Je merkt dat tijdens een Porsche Track Experience relaties ontstaan. Deelnemers geven elkaar tips en tricks. Aan het eind van de dag zijn we racemaatjes geworden.

Leerzaam

Uiteraard is het sociale aspect tijdens de Porsche Track Experience belangrijk – daar kunnen de dertien deelnemende mannen en twee vrouwen over meepraten – maar je leert er ook nog eens wat van. Als je je Porsche op een afgesloten circuit beheerst tijdens meer extreme omstandigheden, ben je automatisch een betere automobilist op de openbare weg. Plezier en nut kunnen weldegelijk samenvallen.
We zijn nu al bezig met de voorbereidingen voor de volgende Porsche Track Experience, die 17 september op het circuit van Zandvoort plaatsvindt. Belangstellenden kunnen zich hier uiteraard al voor opgeven via de Porsche24-app van Porsche Centrum Leusden.”