Een taxatierapport is een must voor elke Porsche rijder

De Porsche Club Holland organiseerde 2 november voor de derde keer een club taxatiedag, exclusief voor PCH leden. Hiervoor werkte de oudste in Nederland opgerichte officiële Porsche club samen met Rietveld Taxaties en Augustijn Auto Expertise. Porsche Centrum Leusden vervulde traditioneel het gastheerschap. Het was een komen en gaan van klassiekers.

Discussies

Taxateur Dennis Rietveld wuift vriendelijk een clublid waarvan hij net diens luchtgekoelde 911 minutieus heeft bekeken. Zorgvuldig heeft hij zijn bevindingen opgeschreven; hij werkt het taxatierapport snel uit.

Een taxatierapport is een must voor elke Porsche rijder, vindt de taxateur. Dat geldt met name voor de klassiekers van dat merk. “De laatste jaren zijn de occasionprijzen van Porsches soms explosief gestegen. Als je al een Porsche bezit, is dat natuurlijk goed nieuws. Maar als er iets vervelends gebeurt – een aanrijding of diefstal bijvoorbeeld – dan kunnen er nare discussies ontstaan met de verzekeraar. Want die gaat zonder geldig taxatierapport uit van de dagwaarde die in de meeste gevallen slechts een fractie is van de vervangingswaarde. Zeker nu de prijzen zo zijn gestegen!”

Vervangingswaarde

En dus is een taxatie door een erkende taxateur dan ook voor veel Porsche bezitters sterk aan te raden, vinden ze ook bij de PCH. Daarom organiseerde de club dit jaar voor de derde keer een club taxatiedag met Rietveld Taxaties en Augustijn Auto Expertise. Porsche Centrum Leusden vervulde traditioneel het gastheerschap, inclusief een hapje en een drankje. Dennis Rietveld en Jan Augustijn zijn erkende taxateurs met een schat aan Porsche ervaring. Ze hebben eerder de PCH taxatiedagen verzorgd, tot volle tevredenheid van de leden van de club. Rietveld: “Met een taxatierapport voorkom je gezeur achteraf over de waarde van je Porsche. Onze taxatierapporten laten geen ruimte meer voor discussies: je Porsche en de vervangingswaarde zijn vastgelegd in ons rapport en de verzekeraar zal dit zonder meer accepteren. Het rapport blijft afhankelijk van de verzekeraar twee tot drie jaar geldig.”

Service Dialoog

Uw Porsche is een waardevol en persoonlijk bezit. Bovendien geloven wij dat de echte liefhebber zich graag betrokken ziet worden bij alles wat zijn Porsche aangaat. Daarom bieden we u de mogelijkheid tot een dialoog met onze technici als het gaat om onderhoud en reparatie. Onder de naam Service Dialoog deelt u uw ervaringen met een speciaal hiervoor opgeleide technicus en neemt hij u mee in de inspectie van uw Porsche. Zo leert u uw Porsche nog beter kennen en samen met onze Service Dialoog-technicus komt u tot een degelijk plan van aanpak voor het onderhoud of reparatie van uw Porsche.

  • Persoonlijk en op maat advies.
  • Betrokken in de kennis achter de techniek.
  • Geen wachttijden.
  • Vooraf duidelijkheid over de offerte.
  • Hantering Porsche Service Prijzen.
  • Duidelijkheid over eventuele te verrichten reparaties.

Voor meer informatie hierover, verwijs ik u graag naar onze Service Dialoog pagina.