Eerste autotechnicus Peter Meijer

Ik trad op jonge leeftijd in de voetsporen van mijn vader. Ik werd net als hem automonteur en ging daarna bij hetzelfde bedrijf werken. Na acht jaar ervaring bij Volvo en drie jaar bij BMW werd ik door een oud collega gevraagd om bij Porsche Centrum Leusden te komen werken. Wat deze baan zo bijzonder maakt, vertel ik altijd graag.

Sportauto’s pur sang.

Het grote verschil met mijn vorige banen is dat je bij Porsche werkt met sportauto’s pur sang. De techniek en de rijbeleving, dat ervaar je niet zo bij andere merken. Die beleving zie je ook bij de Porsche rijders terug. Sommige mensen geven niet veel om hun (lease)auto, maar voor de meeste Porsche rijders is hun auto ook een hobby. Je sleutelt bij Porsche dus niet gewoon aan een auto, maar aan een bijzonder product van iemand.

Persoonlijke video boodschap

Wij vinden een deskundig advies aan klanten belangrijk. Daarom sturen wij, wanneer een klant zijn auto heeft gebracht voor onderhoud of reparatie, tussentijds een persoonlijke video. Daarop zijn de belangrijke werkzaamheden of probleempunten vastgelegd op beeld, samengevat met een mondelinge toelichting. We werken graag transparant, zodat de klant ook ziet wat er aan zijn auto gebeurt en waarom. Hij krijgt er letterlijk ‘meer beeld bij’. We krijgen hier regelmatig leuke reacties op!

De beste zorg voor elke Porsche

Of het nu een Porsche Classic uit 1960 betreft, of het nieuwste model uit 2018, wij bieden de beste zorg voor elke Porsche. Die mix van auto’s maakt het werk zo leuk. De nieuwe technologie is  super interessant. Om goed bij te blijven volgen we cursussen en lezen we veel. Ik ben 8-10 dagen per jaar op cursus, naast de  introducties van nieuwe modellen. Alle technische aspecten komen dan aan bod: van het onderstel tot computersystemen en motoren. We bereiden ons ook voor op de komst van de volledig elektrische Mission E volgend jaar. Elektrisch rijden wordt de toekomst. Wie weet zijn er over tien jaar geen brandstof auto’s meer.

Een kijkje in de keuken

Wij geloven dat de echte Porsche liefhebber zich graag betrokken ziet worden bij alles wat zijn Porsche aangaat. Daarom organiseren wij regelmatig technische avonden, waarop Porsche rijders één op één door ervaren monteurs worden geïnformeerd over de techniek van hun Porsche. Ook buiten deze avonden om, kunnen klanten een kijkje in onze keuken nemen; door de glazen wand van onze werkplaats is vanuit alle kanten te volgen wat er in de werkplaats gebeurt.

Een echte Porsche fan?

Jazeker, maar ik weet ook dat je nog zo’n mooi product kunt hebben, als er geen goed team staat, dan wordt het helemaal niks. Klanten merken of het een goed georganiseerd bedrijf is, waar met plezier wordt gewerkt. Hier doen we het met zijn allen en is de sfeer goed. Als Porsche fan heb ik wel een favoriet model: de 356 Speedster, een echte klassieker!