Liefde en passie in het kloppend hart van Porsche Nederland

Hij wordt dit jaar vijftig, maar als je met Joost Rompa praat, hoor je de kwajongen uit de regio
Amsterdam. Toen al ging hij op zijn fiets de autodealers af om folders en brochures op te halen. Die passie voor auto’s is nooit verdwenen. Na zijn studie ging hij meteen aan het werk in de sales voor verschillende automerken. Tot hij in 2004 zijn ware liefde tegenkwam. “Ik werd toen aftersales manager bij Porsche Centrum Amsterdam. Dat heb ik totaal 11 jaar gedaan, tot we met het gezin verhuisden naar het midden van Nederland.”

Relaxed en vriendelijk

“Mijn vrouw werkt voor Friesland Campina en kreeg een interessante baan aangeboden in Amersfoort. Dat was voor ons het sein om Noord-Holland te verruilen voor de provincie Utrecht. En dat bevalt uitstekend. Het leven verloopt hier wat rustiger dan in de Randstad. De mensen zijn hier ook vriendelijker. We zijn een sportief gezin en ook dat past hier prima. Zelf vind ik het heerlijk om in de natuurgebieden hard te lopen of te doorkruisen met de mountainbike.”

General manager

“Tot 1 oktober 2022 werkte ik voor Porsche Nederland bij Pon Porsche Import. Ik was daar de schakel tussen de fabriek en de dealers. Ik heb dat acht jaar met veel plezier gedaan. In het laatste kwartaal van vorig jaar heb ik die functie overgedragen aan mijn opvolger en intussen was ik ook al begonnen als General manager voor Porsche Centrum Leusden. Samen met Kevin (salesmanager) en Frank (aftersalesmanager) vorm ik nu het MT en sturen we de teams met totaal 40 medewerkers aan.”

Valentijnsdag

“We hebben een geweldig team hier in Leusden, met vooral jonge, gedreven mensen. Allemaal liefhebbers van Porsche en vol energie en passie om hier samen iets moois neer te zetten voor elkaar en onze klanten. De komende jaren gaan we daar vooral op inzetten. Zorgen dat het team met plezier werkt en meerwaarde bieden aan onze klanten. Dat gaan we doen met evenementen en acties. Een mooie aftrap was Valentijnsdag, toen twee van onze medewerkers in een knalroze Porsche vol hartjes en cupido’s een aantal trouwe klanten hebben bezocht.”

Liefdevol Leusden

“We werken hier in het hart van Nederland en wij willen het kloppend hart van Porsche Nederland zijn. We hebben het intern over liefdevol Leusden. Die liefde en passie voor het merk en ons werk willen we aan onze klanten overbrengen. Je merkt dat bijvoorbeeld op vrijdagmiddag, als hier rond 17.00 uur de bar volstaat met medewerkers en klanten. Daar zit zoveel energie en enthousiasme in. Ik word daar heel blij van. En nu ik sinds kort zelf ook een Porsche rijd, is het voor mij nog gemakkelijker om in die passie van onze klanten mee te gaan.”

Ambitie

“We willen hier in Leusden onze klanten een plek bieden die meer is dan alleen een showroom vol met auto’s. We gaan een community creëren, gericht op beleving, compleet met events. Om al onze ambities voldoende ruimte te bieden, moeten we hier verbouwen. Waarschijnlijk beginnen we na de bouwvak van dit jaar. Dat gaat zeker tijdelijk wat ongemak en overlast geven. Gelukkig blijven we op de campus, dus onze klanten weten ons altijd wel te vinden. Als het zover is, zullen we daar zeker meer over vertellen.”