Porsche Centrum Leusden Rally 2022

Een prachtige nazomerdag. De Porsche Centrum Leusden Rally was na drie jaar te zijn weggeweest, weer een waar succes. Op zondag 25 september reden we met een kleine 50 equipes over de mooiste stuurwegen van midden Nederland. Iedereen was blij met de vele zonnestralen deze dag, maar ook de Porsches en deelnemers maakten dit tot een dag vol vermaak.

Veel veilige kilometers

In het kader van het opzetten van een route, hebben we weer contact opgenomen met Jan Berkhof van Berkhof Car Events. De oud Nederlandse rallykampioen heeft niet alleen een indrukwekkende naam binnen deze tak van autosport, maar ook heeft hij de organisatie van de route van de afgelopen vijf edities van de Porsche Centrum Leusden Rally op zijn naam staan. Hij weet daardoor als geen ander waar het bij de Porsche Centrum Leusden Rally om draait: veel plezier, een lekker hapje en drankje, een wedstrijdelement en veel gelijkgestemden. “Het draait bij de Porsche Centrum Leusden Rally niet om pure snelheid. Meer draait het om het goed lezen van het routeboek en het juist interpreteren van de aanwijzingen.”

Pitstop

Als pitstop moment stond er halverwege de eerste etappe een Macan langs de weg van Porsche Centrum Leusden met Martine, onze gastdame. Zij voorzag iedere equipe van een verfrissende smoothie en een lekkere appelflap. Deze extra suikers werden zeer op prijs gesteld. Ook Frank, Aftersalesmanager, en Kevin, Salesmanager, sloten aan om deze lekkernijen uit te delen, maar uiteraard ook om zelf even te snoepen.

Hoffelijk geluncht

De lunchlocatie was voor de lokale deelnemers geen onbekend terrein: Restaurant De Hof in Renswoude. Deze locatie wordt vaak gebruikt tijdens rally’s en ook is dit een erg bekende trouwlocatie. We konden met Porsche Centrum Leusden plaatsnemen in een nieuwe zaal, compleet met eigen terras buiten. Het lunchbuffet was erg uitgebreid, wat ervoor zorgde dat iedereen weer helemaal voldaan kon beginnen aan de tweede etappe van de rally.

Ready... Set... Go!

Na de route van de tweede etappe keerde alle equipes weer terug bij de Pon Campus in Leusden. Hier was de route echter nog niet helemaal klaar, er moest namelijk nog een proef gereden worden. Deze was opgezet op de parkeerplaats en werd nauwkeurig getimed met stopwatch om zo te zien wie er het snelste tussen de pionnen tot de finish kon komen. Dit was het moment dat de meeste navigators uit de auto stapten om zo de bestuurders hun gang te laten gaan, en met name niet ‘zeeziek’ te worden.

De spanning stijgt

Bij terugkomst bij Porsche Centrum Leusden, was iedereen wel toe aan een lekker hapje en drankje. Deze wens werd vervuld door een welkomstborrel, warme borrelhapjes en een complete cookie dough bar. Terwijl iedereen stond te wachten op de uitslag van de Porsche Centrum Leusden Rally 2022, was er dus genoeg ruimte om even bij te komen en weer aan te sterken.

De uitslag van de rally staat hieronder weergegeven. Er is onderscheid gemaakt in de Tourklasse, de linker kolom, en Sportklasse, de rechter kolom. Klik op de afbeelding om deze groter op uw scherm getoond te krijgen.

Ook zijn er uiteraard foto’s gemaakt tijdens de Porsche Centrum Leusden Rally 2022. Deze zijn hieronder weergegeven.