Reunie van de Rijkspolitie

Vorig jaar was het zestig jaar geleden dat de Porsche als (meer dan) opvallend surveillance voertuig bij de Algemene Verkeersdienst van het Korps Rijkspolitie in gebruik werd genomen. Vanuit het oud rijkspolitie team werd dan ook een toepasselijke reünie locatie geïnitieerd. Daarom zijn ze op dinsdag 28 juni op uitnodiging langsgekomen bij Porsche Centrum Leusden.

Tijdens deze dag werd in woord en beeld worden ingegaan op de vele aspecten en voortdurende ontwikkeling van de rijkspolitie Porsche, waarbij de rol van de Porsche uiteraard bijzondere aandacht heeft gekregen. Het is zonder meer een interessante, maar tegelijkertijd ook weer een gezellige bijeenkomst geweest.

Porsche Centrum Leusden

De reünie nam het grootste deel van de dag plaats in Porsche Centrum Leusden. Hier werd de groep welkom geheten door Kevin Melissen, die wat meer toelichting gaf over Porsche Centrum Leusden, zijn rol hierin en een leuke persoonlijke touch. Aansluitend was er een uitgebreid lunchbuffet en werd de jaarlijkse groepsfoto gemaakt van de oud rijkspolitie leden, en uiteraard kon de rijkspolitie Targa hieraan niet ontbreken.

Modiforce

Om de ervaring op de Pon campus in Leusden compleet te maken voor de oud rijkspolitie leden, werden ze meegenomen achter de schermen bij Modiforce. Deze partij houdt zich veel bezig met het technische aspect van onder anderen de politie Audi’s die we in ons dagelijkse beeld veelal zien op de snelwegen in Nederland. Na een korte presentatie en introductie van het bedrijf, mocht de groep een ronde maken door de fabriek en hier konden ze al hun vragen afvuren op Jan Schouten.

Tot ziens

De jaarlijkse reünie was weer een groot succes. Iedereen heeft de mogelijkheid gehad om weer goed bij te kletsen. De nieuwe ervaring bij Porsche Centrum Leusden gaat de boeken in als een geslaagd evenement. Wie weet mogen we de groep oud rijkspolitie leden nogmaals ontvangen.