Singapore presenteert de nieuwste Porsche Macan

In de eerste volle week van maart kwamen salesmanagers van Porsche uit de hele wereld bij elkaar om kennis te maken met de nieuwe Macan. Toneel van dit evenement was Singapore. Onder de talrijke genodigden bevond zich ook Kevin Melissen. Hij werkt al jaren voor Pon en is nu 3,5 jaar salesmanager voor Porsche Centrum Leusden.

“Ik ben nooit eerder in Singapore geweest, dus ik was wel onder de indruk van deze stad. Ze noemen het ook wel het Monaco van Zuidoost Azië en dat is niet voor niets. Het is er schoon en je ziet geen toeterende scootertjes zoals je je dat bij Azië voorstelt. Bijna iedereen reist met het openbaar vervoer. Een vergunning om een auto te rijden, kost kapitalen. Soms lijkt het of daar alles is bedacht en je op een filmset loopt.

Porsche event

Zoals we gewend zijn van Porsche was alles weer super georganiseerd. Vanaf het moment dat je uit het vliegtuig stapt is alles voor je geregeld. Overal staan mensen klaar om je naar het volgende onderdeel in het programma te brengen. De eerste avond werden de nieuwe modellen van de Panamera, Taycan en Macan gepresenteerd in een sfeervolle setting met veel muziek, zang en dans. Alles was tot in de puntjes verzorgd. Het thema was “Forever Unique” en de dresscode “Come as you are”. Diversiteit stond tijdens het event centraal.

Op het circuit met de nieuwe Macan

De volgende dag reden we onder politiebegeleiding met een Panamera naar het circuit van Singapore. In de stad mag je maar 90 km/u, dus kan ik weinig zeggen over de rijeigenschappen van de nieuwe Panamera. Op het circuit mochten we allemaal vier rondjes met de nieuwe Macan. Wat vooral opvalt is dat je in deze elektrische versie een stuk lager zit dan in de traditionele benzinevariant. Dat geeft je de beleving van een cockpit en dat is zeker voor een SUV best bijzonder. Ook de achterassturing voel je meteen aan de wegligging bij hogere snelheden. Het maakt de auto ook wendbaarder. Na de rondjes op het circuit reden we in een Taycan terug naar het hotel, waar we na het diner nog een workshop kregen over digitalisering binnen Porsche. Singapore is natuurlijk een passende omgeving om het over digitalisering te hebben. 

Nieuwe doelgroep

We hebben hoge verwachtingen van de nieuwe Macan, die nu twee versies verkrijgbaar is: 4-wiel of turbo. Eind dit jaar volgt nog een derde versie met achterwielaandrijving. Vooral de prijs, die onder €100.000,- blijft, maakt deze elektrische Porsche aantrekkelijk voor een groep zakelijke leaserijders die we nog niet in onze showroom hadden. Aan de actieradius zal het ook niet liggen, met ruim 400 tot 600 km WLTP, afhankelijk van het model.”

 

Neem contact op met Kevin Melissen voor meer informatie over de nieuwe Macan:
+31 6 48 97 57 80
[email protected]