Team Porsche Leusden in Zell am See tijdens de GP Ice Race

Vergezeld met twee #wijzijnporsche bestickerde Porsches zijn we het weekend van 19 en 20 januari naar Zell am See afgereisd voor de GP Ice Race.

   

De GP Ice Race is na 45 jaar weer terug de agenda en de nostalgie proeft u direct bij binnenkomst. Neem bijvoorbeeld de superschone Rennstal van Porsche meteen op rechts, waar mechanics sleutelen aan een 997.2 GT3 RS op spikesbanden klaar om het ijs op te gaan. Daarnaast staan een originele Porsche 550 Spyder.

Met het geluid van enkele WRC Rally auto’s op de achtergrond waaiert de groep uit over de auto’s die klaarstaan op het paddock. Van Audi S1 inclusief Walter Rohrl en Auto-Union klassieker tot een Saab 96 V4 dat de accu van een Porsche 718 RSK weer tot leven wekt.

Terwijl we daar lopen voel je gewoon de roots en de sfeer van het evenement dat in 1973 geleden voor het laatst werd georganiseerd. Kicken!

Skioring met een Porsche 356

Skioring (of eigenlijk Skijøring als we het goed willen zeggen) is afkomstig uit Noorwegen en was destijds een rage. De sport wordt voornamelijk beoefend in Scandinavië, Duitsland, Zwitserland en Oostenrijk en kenmerkt zich door het vooruitrekken van een skiër door een paard of sledehonden.

Wikipedia vertelt ons dat het niet met auto’s gedaan werd omdat de spikes gevaarlijk zouden zijn. Toch dachten ze daar voordat Wikipedia bestond heel anders over en racete ze met meerdere Porsches 356 en 550 Spyder met skiërs vol over het Zell am See bevoreren meer.
Omdat de veiligheid van de coureurs, skiërs en bezoekers bovenaan staat, is er besloten om maar 2 Porsches met ruime afstand van elkaar op het ijs te laten.

Er konden helicoptervluchten geboekt worden en we hebben even een drankje gedaan in de Porsche hospitality lounge waar de nieuwe Porsche 911 stond.

Porsche Cayman GT4 Rally

Links tegenover het paddock stond hij daar ineens; de onlangs aangekondigde Porsche Cayman GT4 Rally. Wat een mooi apparaat is dat!

Porsche is van plan om zijn rentree te maken in de rallysport. Daarvoor zet het merk al concrete stappen: op dit moment wordt de 718 Cayman GT4 Clubsport ontwikkeld, die voldoet aan de FIA R-GT reglementen. Het is de bedoeling dat deze auto vanaf 2020 kan worden ingezet bij rally’s.
Lees meer over de Cayman GT4 Rally.

We hebben erg genoten van het weekend en hieronder delen we de foto’s van Porsches maar ook andere schitterende Rally auto’s die tijdens het evenement te zien waren. De headerfoto is genomen door het GP Ice Race team