Kan ik met mijn Porsche het circuit op?

Wanneer u een Porsche heeft en geïnteresseerd bent in het rijden op het circuit, kan het best lastig zijn om te weten waar te beginnen. De auto is er, het enthousiasme ook, maar hoe kunt u zich het beste voorbereiden om alles uit de circuitdag te halen?

Ik rij zelf al jaren op het circuit, het is een van mijn grootste hobby’s en mijn grootste droom is om in een Formule 1 auto te rijden. Door de ervaring weet ik daarom precies hoe ik het meeste uit een Porsche kan halen. Ik help u graag op weg… uhm… circuit.

De pre-check bij Porsche Centrum Leusden

Om te beginnen bieden we bij Porsche centrum Leusden een circuit pre-check aan voordat u het circuit op gaat. Uw Porsche wordt op allerlei vitale onderdelen gecheckt, zo kijken onze monteurs bijvoorbeeld naar de bandenspanning en het profiel van de banden. Het is erg belangrijk dat dit in orde is. De banden zijn namelijk het enige contact met de weg. Ook wordt er gekeken of de Porsche goed is uitgelijnd, de remblokken nog goed werken en of de algehele staat van de auto geschikt is voor het circuit. Zo gaat u gerust het circuit op.

Maak hier een afspraak voor uw circuit pre-check

De uitrusting van de coureur

Ook de uitrusting van de coureur mag niet vergeten worden. Wanneer u voor het eerst het circuit op gaat, is het slim om te investeren in een goede helm met een HANS systeem. Dit systeem wordt vastgemaakt aan de helm en zorgt voor extra versteviging van de nek en het hoofd. Dit systeem wordt ook tijdens de races van de Formule 1 gebruikt.

Voor extra grip aan het stuur wordt het gebruik van handschoenen sterk aangeraden. Ook het gebruik van schoenen met dunne zolen of raceschoenen, geeft u als beginnende coureur een beter gevoel van de bediening van de auto. Wanneer u vaker op het circuit rijdt, is uw gevoel met Porsche nog belangrijker.

Hoe verloopt een circuitdag?

Tijdens een circuitdag (ook wel trackday genoemd) zijn er altijd instructeurs aanwezig die u graag helpen bij de eerste keer circuit rijden. Geef dit vooraf goed aan.

Allereerst krijgt u en andere coureurs klassikaal een training en wordt de kleur van de vlaggen uitlegt, de ideale lijn en andere basiselementen van het racen.

Zorg dat uw helm goed past en dat u niet teveel eet voordat u het circuit op gaat, dat kan namelijk in maag nog wel eens opspelen tijdens het rijden.

Als de mogelijkheid daar is, rij dan eerst een paar rondjes mee als bijrijder. Zo kunt u eerst even afkijken en de baan vast leren kennen. Erg handig! Wanneer u dan zelf aan de beurt bent, kent u de bochten en de punten waar u moet afremmen. Mijn belangrijkste advies is eigenlijk vooral dat u moet genieten van de dag, het circuit en uw Porsche.

Stap in uw Porsche met een goede energie, en wees vrij om te rijden. Na een paar rondes oefenen merkt u pas wat uw Porsche echt kan! Dat is een hele gave ervaring!

Rij met mij mee

Rij een keer met mij mee op een circuitdag. Ik laat u graag zien hoe dit in zijn werking gaat.

Heeft u nog vragen of bent u benieuwd wat uw Porsche allemaal kan op het circuit? U bent van harte welkom in Leusden voor een pre-check of deelname aan een trackday. Ik ben bereikbaar per e-mail en mijn telefooonnummer: +316 22 77 50 81.

Houd de Porsche24- of evenementenpagina van Porsche Centrum Leusden in de gaten voor alle circuitdagen.