Het nieuwe van de Taycan zit vooral onder de motorkap

Het voorjaar begon voor Mark Joren met een warm lentezonnetje onder een strak blauwe lucht. Als Porsche genius voor Porsche Centrum Leusden was hij samen met andere Porsche collega’s uit Nederland uitgenodigd in Lissabon. Daar werden drie nieuwe modellen van Porsche geïntroduceerd, waaronder de Porsche Taycan. Mark mocht ermee kennismaken op het circuit van het Autódromo do Estoril.

“Het programma dat Porsche had georganiseerd, bestond totaal uit vijf dagen. Elke volle dag stond in het teken van een van de drie nieuwe modellen. Na de elektrische Macan en hybride Panamera was het de derde dag de beurt aan de Taycan. Waar het bij de eerste twee ging om volledig nieuwe modellen, moest je bij de Taycan aan de buitenkant echt zoeken naar de verschillen. De vernieuwing zat vooral verscholen onder motorkap.

Meer vermogen en grotere actieradius

Met de geavanceerde aandrijflijn met een nieuwe elektromotor op de achteras levert Porsche de Taycan op alle modellen tot 80 kW meer vermogen. Ook hebben de modellen krachtigere accupakketten, een verbeterd warmtebeheer en een warmtepomp van de nieuwste generatie. Ook is de standaarduitrusting uitgebreid met onder meer ParkAssist en Porsche Intelligent Range Manager (PIRM). Krachtigere accu’s en intelligent energiemanagement betalen zich terug in de actieradius, die is toegenomen met 35% tot maximaal 678 kilometer WLTP, afhankelijk van de uitvoering.

Taycan Turbo S

Op het circuit van Estoril konden we zelf ervaren wat de nieuwe Taycan in petto had. Dat was een bijzondere ervaring. De Taycan Turbo S stond voor ons klaar en die is razendsnel. Binnen enkele seconden accelereer je van 0 naar 100 km/u. Met Launch Control heeft de Taycan Turbo S een vermogen van maar liefst 952 pk! De wegligging is subliem. We reden in een model dat was uitgevoerd met een optioneel Active Ride-onderstel, dat meebeweegt in de bochten. Je kan dan met aanzienlijk meer snelheid dezelfde bocht nemen.

Cross-over

Ik durf te stellen dat iedereen die nog twijfelt tussen benzine en elektrisch, overtuigd is na een proefrit in de nieuwe Porsche Taycan. Dat geldt eigenlijk voor alle uitvoeringen. Zelfs de meest fervente liefhebbers van Porsche in combinatie met de geur van benzine zullen hun hart ophalen als ze in de Taycan Turbo S stappen. Tel je daarbij het typische Porsche design op en het compleet uitgevoerde interieur, dan voorspel ik voor de nieuwe Taycan een heel mooie toekomst.

Showroom

De nieuwe Porsche Taycan kan je online al volledig configureren. Vanaf 8 april hebben we ‘m ook bij ons in de showroom staan. Ik nodig iedereen uit om er persoonlijk kennis mee te maken.

Neem contact op met Mark Joren voor meer informatie over de Taycan:
+31 6 57 62 92 08
[email protected]